به گزارش گروه اجتماعی قدس آنلاین، حجتالله عبدالملکی درباره چرایی عدم پرداخت تسهیلات مصوب اشتغالزایی به کمیته اماد اظهار کرد: زمانی قرار بود قانون اشتغال پایدار روستایی و عشایری در مجلس شورای اسلامی تصویب شود، کمیته امداد پیشنهاد داد، در قانون مزبور ذکر شود تا بخشی از این منابع برای خانوادههای تحت پوشش کمیته امداد در روستاها و مناطق عشایری استفاده شود که مورد پذیرش واقع نشد و در قانون هم نیامد.
این مقام مسئول در کمیته امداد اضافه کرد: از اردیبهشت امسال، به پیشنهاد خود دولت، قرار شد کمیته امداد هم برای در اختیار گرفتن بخشی از این منابع ورود کند؛ بر این اساس تفاهمنامهای بین سازمان برنامه و بودجه و وزارت رفاه امضا و قرار شد ۲ هزار و ۵۰۰ میلیارد تومان از منابع قانون مورد اشاره که مجموعا ۱۲ میلیارد و ۸۰۰ میلیارد بود، در اختیار کمیته امداد قرار گیرد.
عبدالملکی توضیح داد: منابع این قضیه به این شکل است که رهبر معظم انقلاب اسلامی اجازه دادند یک و نیم میلیارد دلار از صندوق توسعه ملی برداشت و تبدیل به ریال شود که ۶ هزار و ۴۰۰ میلیارد تومان میشد؛ شبکه بانکی هم طبق قانون باید همین میزان اختصاص دهد که جمعاً ۱۲ هزار و ۸۰۰ میلیارد تومان میشود.
معاون اشتغال و خودکفایی کمیته امداد امام خمینی (ره) اضافه کرد: از این عدد قرار بود ۲ هزار و ۵۰۰ میلیارد تومان به کمیته امداد امام خمینی (ره) و یک هزار و ۲۵۰ میلیارد تومان هم مشترکاً به بهزیستی و بنیاد شهید اختصاص یابد؛ بر این اساس لازم بود سامانه «کارا» که در وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی متناسب با این پروژه طراحی شده بود، به نحوی اصلاح شود تا فرایند مربوط به مددجویان کمیته امداد هم در آن لحاظ شود.
وی ادامه داد: انجام فرایندهای یاد شده، یک مدتی طول کشید و بعد پروندههای مربوط به مددجویان کمیته امداد در حالی راهی بانکهای عامل شد که دو قسط از مبلغ مزبور یعنی ۵۰ درصد مبلغ ۱۲ هزار و ۸۰۰ میلیارد تومان، واریز شده بود اما ما وقتی مراجعه کردیم، گفتند پول تمام شده و به متقاضیان دیگر در بخش خصوصی، پرداخت شده است!
این مقام مسئول در کمیته امداد امام خمینی (ره) گفت: در ارتباط با ۵۰ درصد نخست این مبلغ، فقط ۱۵۰ میلیارد تومان به مددجویان کمیته امداد یعنی نیم درصد از دو هزار و ۵۰۰ میلیارد تومان پرداخت شده است و بر اساس چیزی که اعلام کردند، قرار شده الباقی مبلغ در قسطهای سوم و چهارم پرداخت شود.
وی یادآور شد: در جلسهای که در کمیسیون اقتصادی با حضور نمایندگان دستگاهها در ارتباط با این موضوع برگزار شد، به درستی نسبت به عملکرد وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی گلایه شد مبنی بر اینکه وقتی مبلغی برای کمیته امداد در نظر گرفته شده، باید سهم او در شبکه بانکی بلوکه میشد تا به جاهای دیگر پرداخت نشود؛ وزارت کار مدعی شد، چون کمیته امداد دیر ملحق شد و از قبل افرادی هم در نوبت بودند، به آنها پرداخت شد اما از قسطهای سوم و چهارم، مبالغ مربوط به نهادهای حمایتی پرداخت میشود.
عبدالملکی توضیح داد: سازمان برنامه و بودجه نامهای به صندوق توسعه ملی ارسال کرد تا قسط سوم و چهارم را آزاد کنند و صندوق هم قسط سوم و چهارم را تخصیص داد و به بانک مرکزی اعلام کرد که زودتر نرخ ارز را تسعیر کنند.
وی با بیان اینکه متاسفانه نزدیک به دو ماه است که بانک مرکزی برای تسعیر نرخ ارز اقدام نکرده است، گفت: بانک مرکزی باید دلارهای صندوق را به ریال تبدیل و معادل ریالی آن را به حساب بانکها واریز کند تا آنها بتوانند تسهیلات مددجویان ما را پرداخت کنند.
معاون اشتغال و خودکفایی کمیته امداد یادآور شد: بانک مرکزی قسط اول و دوم را با نرخ ۴ هزار و ۲۰۰ تومان تسعیر کرده بود و نظر سازمان برنامه و بودجه در ارتباط با تسعیر نرخ ارز قسطهای سوم و چهارم، تسعیر با نرخ نیمایی است اما تصور میکنم بانک مرکزی معتقد است اگر با نرخ نیما تسعیر کند، عملاً نرخ نیما را به رسمیت شناخته در حالی که در بودجه ۹۸، نرخ ارز را ۵ هزار و ۶۰۰ تومان در نظر دارند.
وی گفت: دو هفته یا سه هفته پیش هم جلسه شورای اشتغال در دفتر معاون اول برگزار و آنجا هم تاکید شد بانک مرکزی سریعتر با هر نرخی که مدنظر دارد، تسعیر را انجام و مبلغ را به حساب بانکها واریز کند.
این مقام مسئول در کمیته امداد امام خمینی (ره) در پاسخ به این سئوال که چه تعداد از مددجویان کمیته امداد در انتظار دریافت تسهیلات اشتغال پایدار روستایی و عشایری هستند، گفت: در سامانه «کارا» ۳ هزار و ۳۰۰ میلیارد تومان برای مددجویان کمیته امداد، پرونده تشکیل شده که از اعتبار تخصیص یافته به ما هم ۸۰۰ میلیارد تومان بیشتر است زیرا بخشی از مددجویان در مرحله مراجعه به بانک به خاطر مشکلات مربوط به ضامن و مسائل دیگر، برگشت میخورند لذا بیشتر از ظرفیت پرونده تشکیل دادیم.
به گفته عبدالملکی مبلغ یک هزار و ۵۰ میلیارد تومان در کارگروه ملی تصویب و به بانکها ارجاع شده و بخش قابل توجهی از مددجویان هم در بانکها تشکیل پرونده دادند ولی تسهیلات را دریافت نکردند که موجب گلهمندی قشر محروم جامعه شده است.
این مقام مسئول در کمیته امداد امام خمینی (ره) تصریح کرد: سقف اشتغال پایدار روستایی و عشایری برای هر شغل، ۵۰ میلیون تومان است.
منبع: تسنیم
انتهای پیام/
نظر شما